A home office egy teljesen új berendezkedést jelent azoknak, akik csak alkalmanként vagy még soha nem találkoztak ezzel a munkaformával.
Hasonló helyzetben vannak a világűrben keringő asztronauták is, de nekünk azért jobb a helyzetünk. Íme pár tipp, hogy túléld:

1. Leugrom ebédért. Kértek valamit?
Milyen jó is volt, amikor megkérhetted a kollégádat, hogy hozzon neked ebédet az utca végéről! Az ebédszünet megtartása is fontos eleme a home office-nak, csak egy kicsit nehezített a terep. Hogy ez ne vegyen el tőled sok időt napközben, de mégis egészségesen étkezz, érdemes előző nap elkészítened a másnapi ebédet. Ugyanakkor legyen minden nap meghatározott időben az ebédszünet, különben nem fogsz enni.

2. Sok jó ember kis helyen is elfér
A tömeges home office-ba vonulás eredményeként sokan vannak akik egy háztartásban élnek és kisebb logisztikát igényel a zavartalan munkakörnyezet kialakítása. Ugyanúgy, mint az irodában, a fülhallgató használata itt is erősen javasolt és szerencsénkre senkinek a székén nincs ragasztó, ha egy hely nem jó, költözz át! Ez az időszak mindenkiből kihozza a kreatív problémamegoldást.

3. Se kutyám, se macskám…
Ebben az esetben a groupchat lehet a megmentő. Az irodai munka során számtalan alkalom van, amikor a kollégákkal megbeszélhetitek a dolgaitokat, legyen az munka vagy akár egy kis pletyi. Osszátok a mémeket, de a közös videós ebédek is segítenek megtartani a csapatszellemet.

4. Az otthonod nem a munkahelyed! Vagy mégis?
Sok helyen olvashattunk már tippeket, tanácsokat, hogyan is nézzen ki az otthoni “munkasarkod”, de az ideális munkakörnyezet mindenkinek mást jelent. Ha az irodában a te asztalodon volt a legtöbb mütyür vagy megszoktad, hogy a szemed sarkából látod az irodai szobanövényt, akkor alakítsd ki hasonlóan az otthoni terepet is!

5. Napi 1 óra, ami csak a tiéd!
Minden munkanapon legalább 1 órát töltünk utazással, amikor nem dolgozunk, de igazából nem is csinálhatjuk azt, amit szeretnénk. Fogd fel úgy, hogy a home office-nak hála nyertél egy kis “én időt”, amit azzal tölthetsz, amivel csak akarsz.

6. Te vagy a főnök!
Mindenki számára elérkezett a lehetőség, hogy megmutassa, milyen főnök lenne, azáltal, hogy ő osztja be a saját idejét. Mivel a home office működésének legfontosabb feltétele a szigorú tervezés és munkarend, fogd fel lehetőségként a helyzetet!

7. Arra gondoltam…
Mivel home office alatt nem nagyon van rá esély, hogy kávéfőzés közben összefuss a főnököddel vagy a kollégáiddal és spontán ötletelésbe kezdjetek miközben elmész az asztaluk mellett, ezért ne feledkezz el minden ötletedről beszámolni!

8. Azok a fürkésző szemek…
Attól még, hogy otthon dolgozol és a főnököd nem lát rá a monitorodra, ügyelj rá, hogy ne szippantson be a social media és a híroldalak! Ezekre is allokálj időt a nap során és szigorúan tartsd magad hozzá!

9.Na itt van az a bizonyos határ!
Soha ne dolgozz a WC-n! Ne nevess, az aranyér komoly dolog.